Σπίτι > Γνώση > Περιεχόμενο

Modafinil - κορυφαίο έξυπνο φάρμακο με νοοτροπικά οφέλη SZOB


Modafinil - κορυφαίο έξυπνο φάρμακο με νοοτροπικά οφέλη


Πλοήγηση ιστολογίου SZOB

 

1. Τι είναι τα έξυπνα φάρμακα; 2. Τι είναι το Modafinil;
3. Πώς λειτουργεί το Modafinil; 4. Χρήσεις και Οφέλη της Μοδαφινίλης
5. Παρενέργειες και δοσολογίες μοδαφινιλίου 6. Adrafinil έναντι Modafinil έναντι Armodafinil
7. Πού να αγοράσετε την πραγματική ακατέργαστη πούδρα Modafinil online;

 

1.Τι είναι τα έξυπνα φάρμακα ;


Τα νοοτροπικά, ή τα έξυπνα ναρκωτικά, χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο από φοιτητές, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, αθλητές, παίκτες πόκερ και νοικοκυρές. Χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ικανότητας μάθησης, τη βελτίωση της λειτουργίας της μνήμης, την ενίσχυση της εστίασης και της συγκέντρωσης, και ακόμη και για τη βελτίωση των δεξιοτήτων γραπτών και γραπτών επικοινωνιών.

2.Τι είναι το Modafinil;


Το τροποφινίλη είναι ένα αναληπτικό φάρμακο που προωθεί την εγρήγορση και διανέμεται από την Cephalon Inc. και έχει εγκριθεί ως φάρμακο από την FDA (Food and Drug Administration) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και αρχικά δοκιμάστηκε ως φάρμακο για τη θεραπεία ορισμένων διαταραχών του ύπνου, μερικές φορές ταξινομείται ως ένα "έξυπνο φάρμακο" που είναι γνωστό ότι βελτιώνει την απόδοση ενός ατόμου που έχει εξασθενηθεί από κόπωση και έλλειψη ύπνου.

Θα δείτε επίσης να πωλούνται με τα ονόματα Provigil, Sun Pharma Modalert, Alertec, Modapro και Modiodal.

Το μόδαφιλ ανακαλύφθηκε αρχικά το 1976 από τον γάλλο ιατρικό καθηγητή Michel Jouvet σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική εταιρεία Cephalon. Αφού διαπιστώθηκε ότι προκαλεί υπερδραστηριότητα σε μελέτες σε ζώα, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο ως πειραματική θεραπεία για τη ναρκοληψία το 1986.

Έκτοτε, οι χρήσεις του Modafinil επεκτάθηκαν σε άλλες συνθήκες που σχετίζονται με τον ύπνο, όπως η διαταραχή του ύπνου κατά την αλλαγή εργασίας και η χρόνια υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας που σχετίζεται με αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Το Modafinil χρησιμοποιείται επίσης από τους Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες για να διατηρεί τους στρατιώτες αφυπνισμένους και να λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα για έως και 40 ώρες τη φορά. Μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι το Modafinil είναι αποτελεσματικό στη μείωση ή την εξάλειψη των επιζήμιων επιπτώσεων της βραχυπρόθεσμης στέρησης του ύπνου στον εγκέφαλο.

Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται συνήθως ως νοοτροπικό για την ενίσχυση της γνωστικής απόδοσης, ειδικά σε άτομα που διαφορετικά δεν έχουν αρκετό ύπνο.3. Πώς λειτουργεί το Modafinil ;


Οι ακριβείς μηχανισμοί δράσης του Modafinil στο σώμα είναι άγνωστοι. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το φάρμακο έχει επιπτώσεις σε διάφορους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως η ισταμίνη, η ντοπαμίνη, η επινεφρίνη (αδρεναλίνη), η νορεπινεφρίνη (νοραδρεναλίνη), η σεροτονίνη και η ουρεξίνη (υποπρετίνη).


Η λήψη του Modafinil έχει δειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ισταμίνης και την κινητική δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα αποτελέσματα του Modafinil αποδεικνύονται ότι παραμένουν μακριά όταν η συγκέντρωση της φυσικής νευρωνικής ισταμίνης έχει εξαντληθεί από έναν ισχυρό αναστολέα.


Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ένα παρόμοιο φάρμακο που ονομάζεται μεθυλφαινιδάτη, το οποίο δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στην φθορομεθυλοιστιδίνη, έναν αναστολέα αποκαρβοξυλάσης ιστιδίνης.


Το Modafinil, το κύριο ενεργό συστατικό του φαρμάκου με το ίδιο όνομα, δεν έχει ακόμη ερευνηθεί πλήρως στο βαθμό που θα μπορούσε να αποκαλύψει όλες τις αρχές πίσω από τον τρόπο λειτουργίας του. Αρκετές μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι λειτουργεί με τη μεταβολή των επιπέδων ισταμίνης του ΚΝΣ στο ανθρώπινο σώμα.


Οι ελεγχόμενες μελέτες σε ποντίκια αποκάλυψαν ότι το φάρμακο εισέρχεται στο ωοχινεργικό σύστημα. Η ορεξίνη είναι ένα πεπτίδιο που δρα ως νευροδιαβιβαστής και εμπλέκεται στη ρύθμιση των καταστάσεων ύπνου / διέγερσης και στη διατήρηση της επαγρύπνησης. Τα πειραματικά υποκείμενα που δεν είχαν τον κατάλληλο νευρώνα απέτυχαν να αντιδράσουν όπως αναμενόταν, επισημαίνοντας την ύψιστη σημασία της ορεξίνης στις διαδικασίες αυτές.


Στην έρευνα το Modafinil έχει φανεί ότι επηρεάζει την ντοπαμίνη και τις οδούς σηματοδότησης της. Σε μια μελέτη που εξέταζε πολλά διαφορετικά μονοπάτια και τους νευροδιαβιβαστές τους, το Modafinil φάνηκε να επηρεάζει τον μεταφορέα της ντοπαμίνης, ενεργώντας ως αναστολέας επαναπρόσληψης της ντοπαμίνης. Μια πρόσθετη μελέτη με τη χρήση σαρώσεων PET σε ανθρώπους έδειξε ότι καταλαμβάνοντας τις θέσεις των μεταφορέων ντοπαμίνης, το Modafinil αύξησε σημαντικά τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.


4.Modafinil Χρήσεις και οφέλη


Το Modafinil έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να μένουν ξύπνιοι και δραστήριοι, καθώς και να καταστήσουν το μυαλό τους πολύ πιο ξεκάθαρο αν η μνήμη τους έχει επιδεινωθεί προηγουμένως από την εμφάνιση στέρησης ύπνου.


Οι μελέτες έχουν δείξει επιτυχώς μια συσχέτιση μεταξύ της χρήσης αυτού του φαρμάκου και της διατήρησης της γνωστικής λειτουργίας σε μια υγιή κατάσταση έναντι παραγόντων όπως η έλλειψη ύπνου. Ωστόσο, δεν μπορούσαν όλοι να συνδέσουν το Modafinil με μια βελτίωση στην ψυχοκινητική λειτουργία σε υποκείμενα ανθρώπινης εξέτασης.Ναρκοληψία, διαταραχή ύπνου Shift-Work και Sleep Apnea

Η ναρκοληψία είναι μια νευρολογική κατάσταση που επηρεάζει τον έλεγχο της αφύπνισης και του ύπνου. Η κατάσταση προκαλεί υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί ακόμη και να αναγκάσει τους ανθρώπους να τυχόν λιποθυμούν και να κοιμηθούν καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ακριβής αιτία της ναρκοληψίας είναι άγνωστη, αν και υπάρχουν αρκετές δυνατότητες και ισχυρή σχέση με ορισμένους γενετικούς παράγοντες. Μέρος του μηχανισμού οφείλεται σε απώλεια των νευρώνων απελευθέρωσης ορεξίνης στον εγκέφαλο.


Σε πολλαπλές διπλές τυφλές μελέτες ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο, το Modafinil έχει θεωρηθεί αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας σε άτομα με ναρκοληψία. Τα αποτελέσματα της δοκιμής πολλαπλής καθυστέρησης ύπνου και της δοκιμής συντήρησης της εγρήγορσης βελτιώθηκαν σημαντικά με τη χρήση του Modafinil έναντι του εικονικού φαρμάκου. Ο ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας που παρακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών με τη χρήση πολυστονογραφίας έχει βρεθεί ότι δεν επηρεάζεται αρνητικά με τη χρήση του Modafinil σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.


Μετά τη διακοπή της θεραπείας, τα συμπτώματα ναρκοληψίας εμφανίστηκαν να επιστρέφουν σε ασθενείς στα αρχικά επίπεδα όταν δεν έλαβαν θεραπεία. Δεν έχουν αναφερθεί τα άτομα που αναπτύσσουν συμπτώματα στέρησης που παρατηρούνται με άλλα διεγερτικά όπως οι αμφεταμίνες και η ανάπτυξη της εξάρτησης δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα. Η πιο συχνά αναφερθείσα ανεπιθύμητη ενέργεια στις μελέτες του Modafinil για ναρκοληψία ήταν πονοκεφάλους και τα επίπεδα δεν ήταν σημαντικά μεγαλύτερα από ό, τι αναφέρθηκε με το εικονικό φάρμακο.


Συνεπώς, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Modafinil είναι μια γενικά καλά ανεκτή θεραπευτική επιλογή για τη διαχείριση της ναρκοληψίας και ο συνηθέστερος τρόπος συνταγογράφησης για αυτόν τον αρχικό σκοπό θεραπείας. Η χρήση άλλων διαταραχών ύπνου έχει αυξηθεί επίσης, ιδίως διαταραχή του ύπνου με βάρδιες εργασίας και σύνδρομο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας / υπνωτίτιδας.

Η διαταραχή του ύπνου μετατόπισης είναι μια διαταραχή του κιρκαδιανού ρυθμού που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι έχουν δουλειές που δουλεύουν κατά τη διάρκεια των κανονικών περιόδων ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτοί μπορούν να είναι άνθρωποι που εργάζονται με συνέπεια τη νυχτερινή στροφή διαφόρων εργασιών ή εκείνων που έχουν ένα περιστρεφόμενο χρονοδιάγραμμα που τους αναγκάζει να εργάζονται διαλείπουσα νυχτερινές βάρδιες. Αυτό φαίνεται και σε μερικούς ανθρώπους που εργάζονται πολύ μακρές βάρδιες, όπως γιατροί.


Όπως και η ναρκοληψία, οι άνθρωποι με διαταραχή ύπνου με βάρδιες αντιμετωπίζουν υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, μπορεί να παρουσιάσουν αϋπνία όταν προσπαθούν να κοιμηθούν έξω από τις κανονικές ώρες ύπνου (δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας). Αν οι άνθρωποι είναι σε θέση να επιστρέψουν σε κανονικά μοτίβα ύπνου από τα συμπτώματα θα επιλυθούν οι ίδιοι, ωστόσο αυτό δεν είναι μια επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Σε μία μελέτη, οι ασθενείς με διαταραχή ύπνου με βάρδιες δόθηκαν είτε 200 mg Modafinil είτε εικονικό φάρμακο πριν από τις μετατοπίσεις τους. Οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Modafinil εμφανίστηκαν να έχουν μείωση της συχνότητας και της διάρκειας των περιπτώσεων προσοχής κατά την εξέταση σε δοκιμή επαγρύπνησης. Μια μέτρια βελτίωση της καθυστέρησης στον χρόνο ύπνου παρατηρήθηκε επίσης.


Ωστόσο, παρά τις βελτιώσεις αυτές, οι ασθενείς συνέχισαν να παρουσιάζουν κάποια υπερβολική υπνηλία και εξασθενημένη απόδοση τη νύχτα. Οι ερευνητές έχουν πει ότι λόγω αυτής της υπολειμματικής υπνηλίας που εξακολουθεί να συμβαίνει ότι η ανάπτυξη ακόμα πιο αποτελεσματικών θεραπειών είναι απαραίτητη.


Το σύνδρομο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας / υπνηλία (OSAHS) είναι μια δυνητικά σοβαρή διαταραχή που συμβαίνει όταν οι μύες που στηρίζουν τη γλώσσα και την μαλακή υπερώα στο στόμα χαλαρώνουν και προκαλούν μερική ή πλήρη φραγή του αεραγωγού. Η άπνοια αναφέρεται σε περιόδους ολικού αποκλεισμού και χωρίς αναπνοή, ενώ το hypopnea αναφέρεται σε αργή ή ρηχή αναπνοή που συμβαίνει με μερική απόφραξη των αεραγωγών.


Τα συμπτώματα της άπνοιας στον ύπνο περιλαμβάνουν έντονο ροχαλητό, παρατηρούμενες περιόδους διακοπής της αναπνοής κατά τον ύπνο, ξύπνημα πνιγμού, αφύπνιση με ξηροστομία και πονόλαιμο, πονοκεφάλους πρωινού και υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Συνεπώς, η τροποφινίλη χρησιμοποιείται μερικές φορές ως συμπληρωματική θεραπεία για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της άπνοιας του ύπνου. Η χρήση του δεν είναι να προσπαθήσει να θεραπεύσει τη διαταραχή, αλλά μάλλον να βελτιώσει την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας που συμβαίνει συχνά λόγω των διαταραχών του ύπνου που προκαλούνται από αναπνευστικά προβλήματα τη νύχτα. Πολλαπλές διπλές-τυφλές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο έρευνες έδειξαν ότι το Modafinil βελτιώνει σημαντικά την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.


Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και διαταραχή υπερδραστηριότητας ελλείψεων προσοχής

Μία από τις πιο κοινές εκτός χρήσης χρήσεις του Modafinil είναι η διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD) και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (Hyperactivity Disorder - ADHD). Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Modafinil για αυτές τις καταστάσεις λόγω του διεγερτικού αποτελέσματος που έχει. Πολλά σχόλια χρηστών στο διαδίκτυο δηλώνουν ότι η χρήση του Modafinil για την ADHD τους βοηθά να παραμείνουν κίνητρα και να επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο έργο.

Άλλη επισκόπηση αναφέρει επίσης ότι η χρήση του Modafinil δεν έχει μερικές από τις πιο σοβαρές αρνητικές παρενέργειες (π.χ. άγχος, κατάθλιψη) που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά φάρμακα όπως το Adderall, η Ritalin, η δεξτροαμφεταμίνη και η δεξμεθυλοφαινιδάτη.

Πολλαπλές ερευνητικές μελέτες έχουν δοκιμαστεί χρησιμοποιώντας Modafinil για τη διαχείριση ADHD σε ενήλικες. Ορισμένες μελέτες συνέκριναν το Modafinil με ένα εικονικό φάρμακο, ενώ άλλοι συνέκριναν τόσο το Modafinil όσο και τα συμβατικά φάρμακα με το εικονικό φάρμακο.

Μία μελέτη εξέτασε την αποτελεσματικότητα του Modafinil σε σύγκριση με τη συμβατική δεξτροαμφεταμίνη φαρμάκου. Οι ασθενείς που έλαβαν κάποιο από τα δραστικά φάρμακα φάνηκαν να έχουν σημαντικά βελτιωμένες βαθμολογίες στη λίστα ελέγχου DSM-IV ADHD σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα χάπια Modafinil αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των συμβατικών διεγερτικών σε ενήλικες με ADHD.

Μια διπλή-τυφλή, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη διασταύρωσης διαπίστωσε ότι μια δόση 200 mg Modafinil ήταν σε θέση να παράγει ένα παρόμοιο πρότυπο της γνωστικής ενίσχυσης σε ασθενείς με ADHD σε σύγκριση με υγιείς ασθενείς. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Modafinil έχει δυνατότητες ως θεραπεία εναλλακτικής θεραπείας για την ADHD σε σύγκριση με τα παραδοσιακά διεγερτικά.

Η χρήση του Modafinil σε παιδιά για ΔΕΠ-Η δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή. Μια μελέτη που διεξήχθη με τη χρήση συγκεκριμένης μορφής υψηλής δόσης Modafinil που ονομάζεται Sparlon σε παιδιά με ADHD έληξε με κάποιες σοβαρές αρνητικές παρενέργειες σε μικρό αριθμό συμμετεχόντων.

Το σύνδρομο Stevens-Johnson είναι μια σπάνια και σοβαρή διαταραχή του δέρματος και των βλεννογόνων. Τα κύρια συμπτώματα είναι ο πυρετός, η κόπωση, ο ευρύς πόνος στο δέρμα, το ερυθρό ή πορφυρό εξάπλωμα και οι φλύκταινες στις βλεννογόνες του στόματος, της μύτης, των ματιών και των γεννητικών οργάνων.

Πολλές μελέτες από τότε έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της χρήσης του Modafinil σε παιδιά για ADHD, ωστόσο δεν έχει εγκριθεί για χρήση σε αυτήν την ομάδα. Επιπρόσθετα, το Modafinil δεν έχει εγκριθεί από το FDA ως φάρμακο για τη θεραπεία ADD ή ADHD σε ενήλικες και απαιτείται ακόμη περισσότερη έρευνα για τον προσδιορισμό των επιπτώσεών του σε αυτές τις διαταραχές.

Συμπτώματα κόπωσης κατά την κατάθλιψη και τη σκλήρυνση κατά πλάκας (MS)

Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα που σχετίζονται με χρόνια κατάθλιψη είναι η κόπωση. Ακόμη και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε επιτυχή θεραπεία με συμβατικά αντικαταθλιπτικά όπως οι επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) και έχουν βελτίωση σε άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη, η κόπωση και η υπερβολική υπνηλία μπορούν να εξακολουθούν να υφίστανται.


Επιπλέον, μερικοί ασθενείς δεν ανταποκρίνονται, όπως επιθυμούν, σε συμβατικά φάρμακα και ο συνδυασμός αυτών των αντικαταθλιπτικών μαζί με το Modafinil έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις.


Πολλαπλές διπλές-τυφλές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο μελέτες έχουν εξετάσει την αύξηση του Modafinil σε ασθενείς με κόπωση και υπνηλία που ανταποκρίνονται μόνο μερικώς στην παραδοσιακή θεραπεία με SSRI για κατάθλιψη. Σε τρεις ξεχωριστές αλλά παρόμοιες μελέτες, το Modafinil χρησιμοποιήθηκε ως συμπληρωματική θεραπεία με αντικαταθλιπτικά SSRI σε ασθενείς που ήταν μερικώς ανταποκρινόμενοι ή μη ανταποκριτές στις SSRI μόνο.


Και στις τρεις δοκιμές, το Modafinil θεωρήθηκε ότι βελτίωσε σημαντικά την κόπωση και την υπνηλία στους ασθενείς βραχυπρόθεσμα (λιγότερο από 6 εβδομάδες). Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Modafinil μπορεί να είναι χρήσιμη συμπληρωματική θεραπεία για μερικούς ασθενείς με κατάθλιψη, ειδικά για εκείνους που έχουν προβλήματα κούρασης.


Όπως παρατηρείται σε ασθενείς με κατάθλιψη, ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η κόπωση. Έχουν γίνει λιγότερες έρευνες σε ασθενείς με αυτή την πάθηση, ωστόσο αυτό που έχει γίνει είναι πολλά υποσχόμενο.


Μία μελέτη ήταν μια μονο-τυφλή μελέτη φάσης 2, δύο κέντρων, η οποία συνέκρινε το Modafinil με εικονικό φάρμακο στη βελτίωση της σοβαρότητας της κόπωσης σε ασθενείς με MS. Οι ασθενείς έλαβαν για πρώτη φορά εικονικό φάρμακο για εβδομάδες 1-2, έπειτα 200 mg χάπια Modafinil για εβδομάδες 3-4, 400 mg χάπια Modafinil για εβδομάδες 5-6 και στη συνέχεια εικονικό φάρμακο για εβδομάδες 7-9.


Οι ερευνητές δεν ήταν τυφλοί στη θεραπεία για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Για την εξασφάλιση αμερόληπτων αποτελεσμάτων, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας αξιολογήθηκε χρησιμοποιώντας κλίμακες αυτόματης διαβάθμισης, με πρωταρχικό κριτήριο τη κλίμακα σοβαρότητας κούρασης (FSS).


Διαπιστώθηκε ότι η κόπωση και η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας βελτιώθηκαν σημαντικά χρησιμοποιώντας τη δόση 200 mg Modafinil, σε σύγκριση τόσο με τη δόση 400 mg Modafinil όσο και με το εικονικό φάρμακο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ήταν σαφές γιατί η υψηλότερη δοσολογία των 400 mg δεν διατηρούσε τις βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν με τη δόση των 200 mg, καταλήγοντας ότι μπορεί να οφείλεται σε ανοχή ή σε πιθανές δυσμενείς επιδράσεις που σχετίζονται με τη δόση που κάλυπταν τυχόν οφέλη από την κόπωση.


Συνολικά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Modafinil μπορεί να είναι μια καλά ανεκτή και αποτελεσματική θεραπεία για τη βελτίωση της κόπωσης και της υπνηλίας σε άτομα με ΣΚΠ.


Nootropic Cognitive Βελτίωση Επιδράσεις

Ορισμένες από τις πιο κοινές εκτός χρήσης χρήσεις του Modafinil χρησιμοποιούν το φάρμακο ως νοοτροπικό φάρμακο για τη γνωστική ενίσχυση. Διάφορα άτομα από πανεπιστημιακούς σπουδαστές σε τραπεζίτες της Wall Street στους επιχειρηματίες χρησιμοποιούν Modafinil για τη βελτίωση της μνήμης, της μάθησης, της εστίασης και της προσοχής.


Μια μελέτη επανεξέτασης που εξέτασε τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών έδειξε ότι το Modafinil εμφανίζει συγκεκριμένα βελτίωση στη λειτουργική και επεισοδιακή μνήμη μετά τη χρήση.

Μια άλλη επισκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Modafinil βελτιώνει κυρίως τη γνωστική λειτουργία σε σχέση με την εκτελεστική λειτουργία, ιδιαίτερα όταν σχεδιάζει και εκτελεί δύσκολες και σύνθετες εργασίες.


Μια διπλή-τυφλή μεταξύ των ασθενών ερευνητική μελέτη εξέτασε τις πιθανές γνωστικές επιδράσεις βελτίωσης που είχε η Modafinil σε υγιή ενήλικα αρσενικά.


Διαπιστώθηκε ότι η χρήση του Modafinil ενίσχυσε σημαντικά την απόδοση των συμμετεχόντων σε διάφορες νευροψυχολογικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης του οπτικού προτύπου, του χωροταξικού σχεδιασμού και της δοκιμής αντίδρασης σήματος στάσης. Αντίθετα, η ανταπόκριση σε ορισμένες δοκιμασίες θεωρήθηκε μειωμένη, υποδηλώνοντας ότι το Modafinil μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή της παρορμητικότητας και στη βελτίωση της ακρίβειας της ανταπόκρισης.


Ομοίως με τις αναφορές χρηστών που βρέθηκαν σε διαδικτυακά νοοτροπικά φόρουμ, οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν μεγαλύτερη αίσθηση και προσοχή στο Modafinil και με βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας.


Απαιτείται περισσότερη έρευνα στον τομέα αυτό για τον πλήρη προσδιορισμό των αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει το Modafinil σε υγιή άτομα για τη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων.


5. Παρενέργειες και δόσεις μοδαφινιλλίων


Το Modafinil θεωρείται ασφαλές χωρίς επικίνδυνες παρενέργειες όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Υπάρχουν μερικές ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες Modafinil, τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης.


Μέσω προσεκτικών ιατρικών μελετών του φαρμάκου, οι ερευνητές έχουν καθορίσει τον ακόλουθο κατάλογο πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να προκληθούν από το Modafinil:


Πονοκέφαλο
Ναυτία
Νευρικότητα
Ρινίτιδα (φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου)
Ελλειψη ορεξης
Διάρροια
Ταχεία απώλεια βάρους
Αυπνία
Υπέρταση
Ξερό στόμα
Έμετος


Ορισμένες από τις πιο σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες του Modafinil είναι διάφορα διαφορετικά δερματικά εξανθήματα και αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του προηγουμένως αναφερθέντος συνδρόμου Stevens-Johnson, της αντίδρασης φαρμάκου με ηωσινοφιλία και συστηματικά συμπτώματα (DRESS) και της τοξικής επιδερμικής νεκρόλυσης (TEN).


Εάν συναντήσετε κάποια από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες ενώ παίρνετε χάπια Modafinil, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ιατρικό προϊόν, ρωτήστε το γιατρό σας για συνταγή ή να διερευνήσετε αν δικαιούστε να αγοράσετε Modafinil online στη χώρα σας χωρίς ιατρική συνταγή.


Όταν χρησιμοποιείται για χρήση σε ετικέτες, το Modafinil συνταγογραφείται συνήθως σε δόσεις των 200 mg ημερησίως. Μερικές φορές χρησιμοποιείται μια χαμηλότερη δόση των 100 mg την ημέρα για να ξεκινήσει και στη συνέχεια η δόση αυξάνεται σταδιακά στα 200 mg σε άτομα που ενδέχεται να είναι ευαίσθητα στην πλήρη δόση για να ξεκινήσουν.


Δεν υπάρχουν συνήθως συνιστώμενες δοσολογίες για το Modafinil για χρήσεις εκτός χρήσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν παρόμοιες δοσολογίες με συνταγογραφούμενες δόσεις, συνήθως περίπου 200 mg ημερησίως.


Είναι καλή ιδέα να διαβάσετε τα σχόλια και τις εμπειρίες των χρηστών του Modafinil προτού πάρετε την πρώτη δόση, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πώς μπορεί να σας επηρεάσει αυτό το φάρμακο.


6.Αδραφινίλη εναντίον τροποφινιλίου έναντι αρμοδαφινίλης

Το adrafinil είναι μια ένωση που είναι πολύ παρόμοια με τη Μοδαφινίλη στη δομή και τη χρήση. Οι δύο ενώσεις είναι πολύ παρόμοιες στη μοριακή δομή. η μόνη διαφορά στη σύνθεση είναι ότι το Modafinil στερείται μιας ομάδας υδροξειδίου αμιδίου που έχει η Adrafinil.


Η αδραφιλίνη δρα ως προφάρμακο του Modafinil. Αυτό σημαίνει ότι μετατρέπεται σε Modafinil στο σώμα και στη συνέχεια δρα με παρόμοιο τρόπο. Το Adrafinil ανακάλυψε στην πραγματικότητα δύο χρόνια πριν από το Modafinil το 1974 από την ίδια φαρμακευτική εταιρεία που ανακάλυψε για πρώτη φορά Modafinil.


Επειδή πρέπει να μετατραπεί σε Modafinil στο σώμα, το Adrafinil δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το Modafinil. Δεν είναι όλα τα Adrafinil σε δόση αυτού του φαρμάκου θα μετατραπούν σε Modafinil, τα περισσότερα μετατρέπονται στο αδρανές μοδαφινιλικό οξύ.


Η τροποφινίλη είναι τεχνικά ένας συνδυασμός 1: 1 δύο εναντιομερών, R-Μοδαφινίλ και S-Μοδαφινίλ. Τα εναντιομερή είναι εκδόσεις κατοπτρικής εικόνας της ίδιας ένωσης. ως εκ τούτου έχουν τα ίδια μοριακά συστατικά, μόνο η δομή είναι διαφορετική.


Από μόνη της, το R εναντιομερές του Modafinil είναι γνωστό ως Armodafinil. Ως φάρμακο, το Armodrafinil χρησιμοποιείται για τους ίδιους σκοπούς με το Modafinil, δηλαδή τη βελτίωση της εγρήγορσης σε άτομα με διαταραχές ύπνου και υπερβολική υπνηλία. Ο χρόνος ημιζωής του Armodafinil είναι μεγαλύτερος από τον Modafinil, ο οποίος μπορεί να καταστεί πιο αποτελεσματικός σε ορισμένες περιπτώσεις.


Η πιο δημοφιλής έκδοση επωνυμίας Armodafinil είναι η Nuvigil, η οποία παράγεται από την εταιρεία Cephalon, η οποία παράγει επίσης την πιο δημοφιλή έκδοση επωνυμίας Modafinil - Provigil.7. Πού να αγοράσετε την πραγματική ακατέργαστη πούδρα Modafinil online ;

Μπορείτε να βρείτε πολλές πηγές πούδρας Modafinil σε απευθείας σύνδεση, αλλά είναι δύσκολο να αγοράσετε πραγματική πραγματική Modafinil σε απευθείας σύνδεση. Υπάρχουν πολλές πηγές που πωλούν πλαστά προϊόντα στην αγορά. οπότε όταν αγοράζετε το ακατέργαστο υλικό Modafinil online, πρέπει να επιλέξετε μια πραγματική πηγή .