Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Στεροειδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες


( Από τον διευθυντή πωλήσεων της Alen Hao από την εταιρεία Shenzhen OK Biotech Technology Co., Ltd. (SZOB) )
Η αναβολική χρήση στεροειδών στον αθλητισμό, κατά πάσα πιθανότητα, ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952, όπως σημειώθηκε προηγουμένως σε αυτό το άρθρο. Αν και δεν είναι χρονολογικά σωστή, θα τελειώσω και αυτό το κομμάτι με την πιο διάσημη περίπτωση αθλητικού ντόπινγκ στον κόσμο. Φυσικά, μιλώ για τον άνθρωπο ο οποίος θεωρήθηκε ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο: Ben Johnson. Μετά τη σπάσιμο του παγκόσμιου ρεκόρ σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σεούλ το 1988, δοκιμάστηκε θετικά για το Winstrol (Stanozolol). Για όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ τον προπονητή του να πει την ιστορία, ο Τσάρλι Φράνσις έδωσε αρκετές αποδείξεις ότι η δοκιμασία είναι κάπως αναξιόπιστη (3). Αναφέρει συνοπτικά ότι ο αποδεκτός χρόνος απελευθέρωσης φαρμάκου για το Winstrol ήταν τότε +/- τρεις ημέρες για την από του στόματος μορφή και +/- 14 ημέρες για το ενέσιμο. Ο Ben είχε χρησιμοποιήσει την ένωση 28 ημέρες πριν από τον αγώνα και η γονική ένωση βρέθηκε ακόμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο, καθώς η μητρική ένωση διαρκεί μόνο 45 λεπτά μετά τη χορήγηση. Οι δοκιμαστές, επομένως, πρέπει να κάνουν τον ισχυρισμό ότι ο Ben το κατάφερνε ακριβώς πριν από την πραγματική φυλή. Τόσο αυτός όσο και ο προπονητής του, κ. Francis, το αρνήθηκαν. Στην πραγματικότητα, αργότερα ανακαλύφθηκε ότι κάποιος τόσο φτωχός όσο ο Johnson μπορεί να ήταν σαφής σε λιγότερο από 3 ημέρες! Ορισμένα από του στόματος στεροειδή εκείνη την εποχή ( Anavar ή Oxandrolone ) δεν μπόρεσαν να βρεθούν ούτε σε δοκιμές εκείνη τη στιγμή.

Έτσι, η δοκιμασία παραμένει πολύ ύποπτη, αν και ο Ben Johnson αναστάληκε και απογυμνώθηκε από το Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο του. Πιθανότατα υπέστη τη χειρότερη μοίρα όλων των ανθρώπων που έχουν πιαστεί χρησιμοποιώντας στεροειδή είτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε αλλιώς.

Τότε πού μας αφήνει αυτό; Σίγουρα, ο αθλητικός κόσμος έχει αγκαλιάσει τη χρήση στεροειδών, ή τουλάχιστον οι αθλητές έχουν ... η χρήση στεροειδών στον αθλητισμό είναι σίγουρα ορατή αλλά όχι τόσο διαδεδομένη όσο η σκέψη. Δεν είναι το πρόβλημα που είναι συχνά φτιαγμένο για να είναι, και δεν είναι ένα πρόβλημα που είναι εύκολο να καθοριστεί ή να θέσει έναν αριθμό επάνω. Στατιστικά, είναι ένα πολύ αόριστο θέμα και οι πηγές παρουσιάζουν συχνά αντικρουόμενα δεδομένα. Αλλά ένα πράγμα παραμένει αληθές, ανεξάρτητα από τις στατιστικές, τις ακροάσεις του Κογκρέσου ή τις παραδοχές της ενοχής. Αν και ορισμένοι αθλητές εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αγάπη του παιχνιδιού, το κύρος συχνά συνοδεύει την επιτυχία. Και σήμερα, όπως και πριν από δύο χιλιετίες, οι αθλητές βρίσκουν συχνά την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τόσο για το κύρος όσο και για τα χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναζήτησαν ενισχυτές επιδόσεων στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες και γι 'αυτό και οι αθλητές χρησιμοποιούν στεροειδή στον αθλητισμό σήμερα.

Στεροειδή σε αθλητικές αναφορές:
Wm. Blake Tyrrell, "Η μυρωδιά του ιδρώτα: ελληνικά αθλήματα, ολυμπιακοί αγώνες και πολιτισμός", Εκδότες Bolchazy-Carducci, Wauconda. 2004.
"Ορμονικός Ντόπινγκ και Ανδρογονιδίωση Αθλητών:" Franke et. al
«Μια σύντομη ιστορία των ναρκωτικών στον αθλητισμό» του Τσάρλυ Φράνσις
"Ταχύτητα παγίδα" από τον Τσάρλι Φράνσις
JAMA 1988, 16 Δεκεμβρίου, 260 (23): 3441-5.
Am J Dis Child. 1990 Jan · 144 (1): 99-103.
J Sch Nurs. 2005 Dec. 21 (6): 333-9.
J Αντοχή Cond Res. 2004 Nov, 18 (4): 908-17.
Παρακολούθηση του μέλλοντος [MTF], nd
Δημοσιογραφία. 5 (1). 51-68, 2004.
Απόκτηση δεξιοτήτων Mot. 1993 Apr · 76 (2): 379-83.
(Τμήμα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν)
J Adolesc Health Care. 1990 Μαΐου, 11 (3): 210-4.
(Εθνική Στατιστική Ποδοσφαίρου)
"Romo Η ζωή μου στην άκρη: ζωντανά όνειρα και σκοτώνουν δράκοι" από τον Bill Romanowski et al. William Morrow Publishing co. 2005.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο
Email: alen@ok-biotech.com
amy@ok-biotech.com